top of page

דואגים שחופשות החגים יהרסו את ההסתגלות לגן? ואיך מסתדרים עם השינה בערב החג?


גן ילדים.jpg

עד שסוף סוף רואים ניצנים של הסתגלות לגן, והחגים בפתח.

אני שומעת הורים מודאגים, אשר בטוחים שהחופשות הרבות הצפויות, יחזירו את ילדיהם אחורה מבחינת ההסתגלות, והילדים שיחזרו לגן אחרי החופש הארוך יחלו את הסתגלותם מחדש, לרבות בכי, קשיי פרידה, חוסר תאבון ויקיצות ליליות.

אובכן, ודאי תשמחו לשמוע שלא כך הדבר.

כשלנו, המבוגרים קשה בעבודה למשל, אנו זקוקים לזמן איוורור וחופש, על מנת לצבור כוחות נפשיים ופיזיים להמשיך ולהתמודד עם קשיי ואתגרי החיים והעבודה. באותה מידה גם לילדינו החופשות עושות רק טוב, שכן גם הם זקוקים לזמן איוורור מהקשיים והצפת הרגשות. אין כמו בילוי של זמן איכות בקרב המשפחה, מתוך חגיגות ושמחה כדי לרומם רוחו של ילד.

במהלך השנים נוכחתי לדעת שדווקא לאחר חופשות החגים, הילדים חוזרים רעננים ומלאי אנרגיות, ועל כן ההסתגלות מגיעה לרב לסיומה קצת אחרי החגים.

כמובן שבין לבין, כאשר נגמר חג וחוזרים לימים ספורים לשגרה, הילדים מתמודדים עם המעבר, ובחצי השעה הראשונה לכניסתם לגן הם חווים קושי מסויים, מה שאנו, המבוגרים, מכנים בשם "שביזות יום א'), אך אותו קושי חולף במהרה, כאשר הילדים פוגשים את חבריהם, את חיבוק הצוות, את המשחקים האהובים, ואת סדר היום שהפך כבר למוכר ובטוח עבורם.

ואם ביציאה משגרה עסקינן, הורים רבים מודאגים מאותה יציאה מהשגרה שכרוכה בחגי תשרי. ארוחות משפחתיות בערבי החג, ארוחות צהריים, טיולים וכד' מוציאים, לטענתם, את הילדים מאיזון, והביטוי לכך הוא בכי מוגבר, עצבנות, יקיצות ליליות מרובות, בכי הנגרם מעייפות יתר בזמן ארוחת ערב החג.

הורים מסויימים כה חוששים מהתמודדות זו, שהם אפילו מעלים בדעתם להמנע מפגישות משפחתיות, מתוך חשש שיאלצו להתמודד עם תינוקות או ילדים עצבניים, בוכיים וחסרי מנוחה, אשר "יהרסו להם את הערב", שכן שעות השינה יתאחרו מאוד.

בימים אלה, הורים רבים נמצאים בעיצומם של תהליכים לשינוי ושיפור הרגלי השינה של ילדיהם או אחריהם (יעוץ שינה), וחוששים שמא התהליכים יפגעו כתוצאה ישירה מיציאה מהשגרה.

החלק המרגיע והמשמח הינו שתינוקות וילדים יודעים להבדיל בין דמויות מטפלות, ולכן לא יקרה כלום אם תתנו לסבתא להרדים את ילדכם (כן, גם על הידיים או בעגלה) בחדר נפרד. אפילו לתינוקות שעברו תהליכים עם יועצת שינה, הדבר לא יזיק. נהפוך הוא. ילדכם יקבל את השינה לה הוא זקוק,

הסבתא תהנה להיות עם הנכד, ואתם תהנו מזמן שקט ואיכותי עם המשפחה.

וטיפ קטן לדרך:

אם אתם רוצים בכל זאת שהתינוק שלכם יחזיק מעמד עד שעה מאוחרת יותר בערב, פשוט הקדימו את כל שנות היום שלו בחצי שעה-שעה, השכיבו אותו שוב בשעות אחה"צ המאוחרות (17:30/ 18:00) לאחר מקלחת וטקס שינה רגיל, והעירו אותו ממש רגע לפני שיוצאים אל ארוחת החג. יתכן וימשיך לישון גם בזמן הנסיעה (רווח נקי שלו ושלכם), וכך יגיע ערני, חיוני וחייכן יותר לפגישה עם המשפחה.

אז למה אתם מחכים?

צאו לחופש ולכו תהנו עם משפחתכם.

חג שמח ושנה טובה.

עוד באתר
חיפוש לפי תגיות
bottom of page