התינוק נעמד במיטתו – הנה הלך עוד לילה...
איזה כיף, איזו התרגשות התינוק התחיל לעמוד..
תארו לעצמכם סיטואציה...
באמצע הלילה אתם שומעים ברבורים. אתם מרימים ראש או נגשים, ומוצאים את התינוק שלכם עומד במיטתו ומפטפט לעצמו.
אתם משכיבים אותו, יודעים שהוא זקוק לשינה, וכך גם אתם, אך הוא שב ונעמד. אתם משכיבים אותו שוב, אך הוא חוזר ונעמד. ככל שאתם מתעקשים- הברבורים הופכים לתלונות, התלונות לקיטורים, ואלה הופכים לבכי.
הנה הלך עוד לילה...

כדאי שתדעו-
לתינוקות יש נטיה לחזור על התנסויות חדשות ולהתאמן עליהן גם בלילות.
כשהתינוק ילמד לעמוד עמידת שש, סביר להניח שתמצאו אותו מתאמן במיטתו גם בלילה. כשיתחיל לזחול, תמצאו אותו זוחל במיטתו בשעות הקטנות, וכך גם כשילמד לשבת ולעמוד.
למה זה קורה?
התינוק שלך מסוקרן מהיכולות החדשות שגילה בעצמו, ולכן, בכל התעוררות, יצר הסקרנות, והרצון להתנסות ישובו ויגברו על רצונו לישון. בייחוד אם מדובר במחצית השניה של הלילה, אז רמת המלטונין המופרשת מהמח, יורדת.
אז מה אפשר לעשות?
כדי שהתינוק יחזור לישון, כדאי ללמד אותו במהלך היום לחזור מהתנוחה החדשה לתנוחת שכיבה. לדוגמא: אם הוא התיישב, למדו אותו לחזור ולשכב. אם הוא נעמד- למדו אותו לרדת על הברכיים, ומשם להישכב. כאשר תלמדו את ילדכם לחזור לתנוחת שכיבה בכוחות עצמו, בסבירות גבוהה, שאם הוא יתעורר בלילה, ויתאמן על היכולות החדשות- הוא יחזיר את עצמו לשכיבה וירדם.
אז הרי לכם טיפ...
עברתם ליד חדר הילדים, וראיתם את ילדכם נעמד במיטתו בשקט?
המשיכו ללכת כאילו לא ראיתם דבר.
התעוררתם בלילה, ושמעתם את ילדכם מתאמן במיטתו בשקט ומברבר לעצמו?
עשו עצמכם כישנים. אל תקומו ואל תכנסו אל חדרו.
אך במידה וילדכם בכה וקרא לכם, הכנסו אל חדרו, והחזירו אותו למצב שכיבה.
תינוק שיודע להרדים את עצמו באופן עצמאי יניח ראשו וירדם, בעוד שתינוק שאינו יודע להרדים את עצמו עצמאית, יזדקק לסיוע הוריו בהרדמה.