הילד לא ישן
הילד שלך לא ישן לילות רצופים?
הוא לא עושה לך דווקא. הוא פשוט לא מכיר דרך אחרת.
תינוקות וילדים רוצים לישון לא פחות מאיתנו, ההורים. הם זקוקים לשינה להתפתחותם התקינה, לפיתוח מערכת חיסונית חזקה, לבריאותם ולמצב רוחם.

מיום שנולד לנו תינוק, אנחנו מטפלים בו ודואגים לכל צרכיו, עוטפים אותו, מאכילים אותו, ודואגים שישן כשמראה סימני עייפות. בהתחלה לתינוק אין סדר יום קבוע. הוא אוכל וישן לסרוגין במהלך היממה כולה, אך ככל שחולפים הימים, התינוק שלנו מתחיל לפתוח חלונות ערות גדולים יותר ויותר במהלך היום, ואז אנו, ההורים, מוצאים את עצמנו צריכים לפענח את המסרים של התינוק שלנו- מתי הוא מנסה לספר לנו שהוא רעב, מתי לא נח לו, מתי הטיטול שלו מלא, מתי הוא רוצה שישחקו איתו ומתי הוא עייף. בתוך כל אלה, בייחוד סביב משבר גיל 4 חודשים, מוצאים את עצמם הורים רבים מבולבלים ולחוצים מבכי התינוק, ומנסים כל דבר שהם מכירים כדי להרגיעו. במצב זה כל סבתא הופכת ליועצת, לכל אחד מהחברים יש יעוץ חכם לנדב, וההורים הולכים ומתבלבלים אף יותר. מה נכון לעשות?
רבים מההורים מבלבלים את סימני הרעב עם סימני עייפות, מה שמוביל אותם מחד לנסות ולהאכיל את תינוקם שוב ושוב, ומאידך, לנסות להרדימו בכל דרך: נענוע, שירה, מנשא, עגלה, בקבוק, הנקה, התכרבלות עם אמא במיטתה, טיול באוטו ועוד ועוד. התינוק מצידו לומד שזו הדרך להרגע ולהרדם, ומהר מאוד מפתח תלות בהוריו לצורך הרדמות. ככל שעובר הזמן, הלמידה משתרשת, הילד דורש את שרות ההרדמה המוכר והנח, מתחיל להתעורר גם באמצע הלילה שוב ושוב ולדרוש את המגיע לו- דרך ההרדמות שלימדו אותו הוריו. ההורים מגלים ששום יעוץ משפחתי או חברי לא עזר, וביום בהיר אחד, הילד מתחיל לפתח עמידות להרדמויות המוכרות, הן מתחילות להתארך יותר ויותר, וההורים מוצאים את עצמם נאלצים להמציא שיטות חדשות להרדמה. בשלב זה, ההורים המותשים מוצאים את עצמם אובדי עצות, ורבים מהם פונים לקבלת עזרה מיועצת שינה. יעוץ שינה אכן יכול לשפר את איכות הלילות שלכם, אבל רגע לפני שמגיעים למצב בו זקוקים ליועצת שינה, כדאי להיות מודעים לכמה דברים שאולי אתם יכולים לעשות בעצמכם:
שימו לב לסימני העייפות של ילדכם, ואל תנסו להשכיב אותו סתם, ומנגד, חשוב שתהיו מודעים להשכיבו בזמן המתאים לו, רגע לפני שהוא נכנס לעייפות יתר. עייפות יתר גורמת לילדים להיות עצבניים ומקשה עליהם את ההרדמות.
נתקו קשר אוכל -שינה. למדו את הילד שאוכלים כשרעבים מחוץ לחדר, וכשהולכים לישון- נכנסים למיטה ללא צורך בתלות בבקבוק.
למדו את הילד לאהוב את מיטתו.
צרו שגרת ערב קבועה, וטקס שינה קבוע. דברים מוכרים מקלים על ילדים לקבל "שליטה" על חייהם, ולדעת למה לצפות, מה שהופך אותם לרגועים ומשתפי פעולה יותר.
הקפידו להשכיב את ילדכם במיטתו בלבד, ולתת לו מענה אם הוא צריך אתכם.
היו בטוחים בעצמכם, ועקביים.
אם למרות הכל אתם לא מצליחים לגרום לילדכם לישון במיטתו לילות רצופים, אולי כדאי לשקול ברצינות ליווי של יועצת שינה, שתעזור לכם להחזיר לעצמכם את שנות הלילה האבודות.
לישון לילה שלם זה אפשרי!
שיהיה לילה טוב, רצוף שינה ורגוע.